torsdag 25 september 2014

Besök i Uggleparken

Igår gick Blå avdelning till Uggleparken för att plocka kastanjer. Det fanns massor, både med skal och utan skal. Barnen fick känna på de stora oöppnade kastanjerna, någon tyckte det liknade en fisk och vi pedagoger fick tänka till lite för att förstå liknelsen. Jovisst finns det en fisk som är uppblåst och taggig. :) Att känna på taggarna var både lite läskigt och spännande. Därefter pratade vi om vilka regler som gäller när vi är på en öppen plats, utan staket. En pedagog ritade streck i grusen, för att visa barnen var de osynliga staketet fanns. Sedan fick barnen var sin spann och gick på kastanjejakt. 



Det hittades inte bara kastanjer... vackra svampar fanns också, som både kändes konstiga och luktade konstigt. På vägen tillbaka till förskolan hittade vi till och med vackra röda Flugsvampar, och då pratade vi om att dom ju faktiskt är giftiga så man fick helst bara titta på dom.

Efter en härligt solig förmiddag med alla fantastiskt goa Lammungar, smakade det gott med lunchen som väntade på oss när vi kom tillbaka till Lammet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar