måndag 1 december 2014

Småkryppsgruppen funderar vidare...

Vi samlades då vi kom in på vår stjärnfilt i vårt "eget" bibliotek (som ett barn har börjat kalla det). Vi åt frukt och funderade på hur det kunde komma sig att vi inte såg några myror då vi var i skogen förra veckan. Vi hittade ju en myrstack... Där var en daggmask...som knackade på hos dem. Var tror du myrorna var? "Dom var nog i affären, eller på fest." "Dom har grävt ner sig i jorden."

Då vi stod vid komposten för någon dag sedan, frös ett barn. Barnet kunde ta på sig mössa och vantar, men hur kan småkrypen göra tror du? "Ta jord på magen, ryggen, rumpan och händerna." "Gräva ner sig i jorden." "Dom har inga händer, bara ben, dom får ha jord på benen." "Nyckelpigor sover länge, vill inte vakna för dom fryser."

Under tiden då vi åt frukt, berättade barnen om sina konstverk och satte upp dem på väggen. Fler konstverk ritades och sattes upp. Några tittade på småfilmer från Ur, Karl-Astrid och hens vänner. Handlar bl.a. Om snäckan, daggmasken, mätarlarven, gråsuggan och mångfotingen. Kolla gärna hemma.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar